Tratament cu ventuze

Tratament cu ventuze

Principiul de functionare al ventuzelor nu este atat de complicat pe cat pare. Indiferent de materialul din care sunt alcatuite (sticla, plastic sau silicon), ventuzele aplica suctiune asupra pielii, ridicand tesuturile si tragandu-le in sus. In urma unui tratament cu ventuze circulatia este stimulata, durerea este eliminata, iar toxinele sunt indepartate.Tratament cu ventuze

Ventuzele sunt utile astfel, pentru o serie larga de afectiuni, functionand ca un remediu alternativ.

Tratament cu ventuze | O tehnica simpla de aplicare

Terapia cu ventuze silicon a evoluat foarte mult, practicienii dezvoltand metode mai simple si mai confortabile de aplicare. In momentul actual tehnicile s-au simplificat atat de mult, incat iti poti aplica si singur ventuze, fara ajutorul altcuiva. A trecut de mult vremea in care aplicarea ventuzelor era chiar periculoasa si necesita cunostinte solide asupra tehnicii.

Cea mai simpla metoda din momentul de fata este cea cu ventuze silicon. Acestea sunt in acelasi timp accesibile, asa ca tratamentul este nu doar foarte benefic, ci si ieftin. Ventuzele se strang in mana si se aplica apoi pe piele. Senzatia la aplicare este relaxanta. Nivelul de presiune se poate regla din puterea la care sunt apasate ventuzele in mana. In functie de confortul fiecaruia presiunea poate fi mai mare sau mai mica. Tratamentul este nu doar confortabil pentru pacient, cat si pentru maseur. Acesta necesita mai putina munca si mai multe beneficii.

Ventuzele pot fi fixe sau mutate pe piele prin alunecare. Fiecare tratament difera in functie de pacient. Unele persoane prefera motiunea, in timp ce altele prefera o suctiune fixa. Totodata, unele persoane prefera aplicarea pentru timpi mai lungi a ventuzelor, in timp ce altele prefera aplicarea succinta timp de cateva secunde. Tratamentul cu ventuze prin alunecare este cu atat mai potrivit pentru remedierea celulitei si tonifiere. Inainte de aplicarea ventuzelor se foloseste ulei pentru a facilita alunecarea mai usoara. Ventuzele aluneca pe piele si lasa in urma o senzatie foarte placuta. Acest tratament cu ventuze masaj anticelulitic este mult mai confortabil decat alte solutii anticelulitice.

In urma aplicarii, pielea se poate inrosi temporar sau chiar invineti. Tehnica nu este dureroasa, urmele fiind normal sa apara din cauza faptului ca sangele este atras spre suprafata pielii. Pielea nu trebuie insa, fortata in exces, fiind necesar ca urmatoarea sesiune sa fie aplicata dupa ce urmele de inainte s-au vindecat.

Acest tratament cu ventuze este potrivit pentru eliberarea de stres si anxietate, reducerea durerilor, eliminarea manifestarilor de raceala si gripa, detoxifiere etc. Ventuzele cresc fluiditatea limfei si ajuta la deblocarea aglomerarilor de grasimi si sange din piele, muschi si tendoane. Aplicate pe abdomen, aceste ventuze masaj stimuleaza secretiile digestive si ajuta la sporirea apetitului, imbunatatirea metabolismului si echilibrarea intregului proces de digestie.

Efectul principal al tratamentului cu ventuze silicon este insa cel detoxifiant. Rezultatele apar atat asupra sistemului circulator, cat si asupra pielii. Vei ajunge sa observi o imbunatatire a starii generale de bine, a aspectului pielii si nivelului de energie.

In concluzie, un tratament cu ventuze este o metoda simpla si accesibila pentru imbunatatirea starii de bine. Tratamentul este util pentru o serie larga de afectiuni si atrage beneficii extinse pentru sanatate chiar si atunci cand este folosit in scop de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *