Special

Ventuze medicinale

ventuze medicinale
Ventuzele sunt accesorii de pret folosite inca din antichitate in medicina traditionala chineza, fiind cunoscute si in societatile occidentale, desi la un nivel ceva mai scazut. Multe persoane stiu despre ventuze, dar nu au beneficiat insa niciodata de un astfel de masaj. Acest lucru nu poate fi decat trist, beneficiile oferite asupra sanatatii si starii generale de bine fiind enorme. Prezentam in continuare doar cateva dintre argumente care ar trebui sa convinga pe toata lumea ca aceste ventuze medicinale merita incercate.

Unii dintre noi au auzit de ventuze chiar si de la bunici, acestia folosindu-le mai ales pentru racelile puternice si tuse. Rezultatele actuale sustin eficienta ventuzelor in cazul acestor afectiuni, ajutand prin stimularea circulatiei, drenarea limfei si relaxarea concomitenta a muschilor la incalzirea corpului, eliminarea toxinelor si grabirea vindecarii. Atunci cand este folosita alaturi de acupunctura tehnica ajuta cu atat mai mult la sporirea rezultatelor pozitive.

Prin relaxarea completa a organismului si muschilor, ventuzele sunt foarte potrivite si in cazul durerilor de cap. Acestea pot face durerea sa treaca fara a mai fi nevoie de pastile. Terapia cu ventuze masaj reprezinta de altfel o metoda non-invaziva si naturala pentru tratarea unei serii largi de afectiuni. In conditiile in care apelam constant la pastile pentru orice problema, o alternativa este intotdeauna binevenita. Tratamentul cu ventuze nu este permanent si poate fi aplicat ca o pauza, o gura de aer proaspat prin care organismul sa fie surprins fata de ritualurile obisnuite in fata carora poate deveni chiar imun.

Ventuze medicinale | Beneficii si utilizare

Ventuzele medicinale sunt benefice pentru o serie mult mai larga de afectiuni decat racelile si durerile de cap. Un exemplu foarte bun este reprezentat de ajutorul adus in cazul durerilor musculare si reumatice. Eficienta asupra durerilor musculare este dovedita de integrarea in rutina de ingrijire a sportivilor de performanta de catre fizioterapeuti de top. Aceste ventuze ajuta la reducerea durerilor din zone precum umerii, spatele, picioarele sau bratele. Dimensiunile variate in care sunt disponibile ventuzele in momentul actual fac aplicarea usoara pe orice grupa de muschi. Masajul cu ventuze este foarte util dupa sesiunile intense de antrenament, precum si in cazul perioadelor de recuperare de dupa accidentari.

O utilizare mai putin cunoscuta a ventuzelor, dar foarte eficienta, este cea pentru tratarea problemelor digestive. Aplicarea de ventuze medicinale se dovedeste a fi foarte utila in cazul unor afectiuni precum gastrita, diareea sau indigestiile. Ventuzele se aseaza pe abdomen si se plimba apoi pe suprafetele cu probleme cu ajutorul uleiului de masaj.

De asemenea, o utilizare mai putin cunoscuta este si cea pentru probleme ginecologice. Ventuzele ofera confort in cazul crampelor uterine, durerilor menstruale si cistitelor. Sesiunile de aplicare a ventuzelor si baile calde reduc considerabil disconfortul.

Masajul cu ventuze medicinale se aplica de obicei complementar cu acupunctura si aromaterapia. Din mixul celor trei tehnici rezulta o arma imbatabila impotriva durerilor de orice tip. De asemenea, aceste ventuze masaj pot fi aplicate pe toate regiunile corpului, ajutand la refacerea tuturor grupelor de muschi si fiind un instrument extrem de util pentru sportivi. Merita astfel sa incerci aceasta metoda alternativa de tratament, care te poate ajuta in acelasi timp sa te relaxezi.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply