Terapia cu ventuze masaj din silicon, o solutie impotriva migrenelor

ventuze silicon masaj

Omul modern sufera din cauza altor probleme de sanatate in comparatie cu cel de acum 50 de ani. Strestul este mai ridicat, cerintele lumii sunt altele, iar calculatoarele ne fac si bine, dar si rau. De aceea, migrenele si starile generale de disconfort sunt mai pronuntate acum decat au fost vreodata in trecut. Si chiar daca medicamentele sunt si ele mai numeroase, nu inseamna ca ele sunt singurele solutii. Spre exemplu, un tratament foarte facil este oferit de ventuze masaj din silicon.

Ventuzele masaj din silicon –  o solutie sigura si la indemana

ventuze de silicon masajPentru cei care nu stiu, ventuzele sunt folosite in multe tari inca de acum mii de ani. Insa vorbim despre ventuzele din sticla, uneori utilizate si la noi, nu despre cele din silicon. Iar pentru a elimina durerile de cap si pentru a relaxa muschii si pielea, este necesara folosirea unor ventuze pentru masaj din silicon. Acestea ofera cam toate avantajele celor din sticla, fara insa a presupune si riscurile lor. Cu alte cuvinte, duse sunt petele vineti ramase pe piele dupa aplicarea ventuzelor, dar si riscul ca ele sa se sparga daca se aplica prea multa presiune.

Ventuzele moderne pot fi utilizate de oricine, dar cum zona ochilor este una extrem de sensibila, ar fi bina sa lucrati un pic si cu alte tipuri de ventuze de masaj din silicon pentru a invata sa le folositi. Ventuzele creaza o zona de presiune asupra muschilor si a pielii si de aceea, dupa ce ele sunt inlaturate, zona respectiva se relaxeaza. Cum insa zona ochilor este una restransa si nu ai o libertate de miscare foarte mare, trebuie sa fii atent pentru a nu afecta nici ochii, nici pielea. Recomandam supravegherea atenta a culorii pielii si intreruperea procedurii la cel mai mic semn de aparitie a invinetirii. In cele din urma, daca o pata pe spate sau pe un picior poate sa fie usor ascunsa si nu va atrage deloc atentie, o astfel de pata la nivelul fetei va avea mult mai multe efecte negatice, deci atentia este necesara.

Ventuzele masaj din silicon dedicate utilizarii la nivelul ochilor au diametrul de 0.7 cm in interior si de 1.5 cm in exterior, acestea fiind cele mai mici de pe piata. Forma lor este una alungita, cu inaltimea de cel putin 5 cm, permitand astfel o manevrabilitate buna, scazand, de asemenea, si riscul uneor accidente.

Ventuzele din silicon au si contraindicatii, acestea venind in functie de tipul lor. Spre exemplu, cele destinate ochilor nu sunt recomandate persoanelor care sufera din cauza bolilor de piele, dar pot fi utilizate de cei care au boli cardio-vasculare. Totusi, in acest ultim caz, atentia suplimentara este necesara.

Masajul cu ventuze silicon reprezinta o metoda non-invaziva de tratament si este recomandat aproape oricui. Data fiind zona sensibila, este recomandat ca masajul sa fie aplicat de niste profesionisti, dar el poate sa fie utilizat si acasa, dupa ce v-ati antrenat suficient pe alte zone mai putin supuse riscurilor. Cat despre pretul acestor ventuze silicon, acesta este cel mai scazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate