Ventuza anticelulitica este un model particular de ventuze, creat din silicon alimentar si care are un diametru suficient de mare pentru a putea masa eficient zonele predispuse in mod normal celulitei. Ne referim aici la coapse, solduri, fese, dar si zona de sub brat.
Ventuza anticelulitica – origini
Avand in vedere succesul inregistrat de-a lungul miilor de ani de utilizare al ventuzelor clasice, realizate din sticla, bambus, coarne de animale si ulterior din plastic si silicon, era de asteptat ca, pe masura ce tehnologia materialelor avansa, sa se extinda si aria afectiunilor acoperite de tratamentul cu ventuze.
Aparitia siliconului alimentar, material elastic, ieftin si usor de modelat a dus si la aparitia ventuzelor cu care se pot executa masaje, marginile rotunjite si moi, vacuumul nu foarte puternic dar creat fara pompe de vacuum sau flacara ajutand la popularizarea acestor dispozitive medicale si a masajului cu ventuze.
Ventuza anticelulitica este exponentul principal al acestor noi modele de ventuze masaj. Posibilitatea de a executa masajele anticelulitice clasice dar prin aplicarea unei presiuni negative pe zona cu probleme, a dus la o crestere exponentiala in ceea ce priveste utilizarea acestui dispozitiv numit ventuza anticelulitica.
Cum arata o ventuza anticelulitica?
Avand in vedere ca ventuza anticelulitica este o particularizare a ventuzelor clasice, evident ca initial a preluat si forma clasica de borcan. Ulterior au aparut si alte modele de ventuze silicon pentru masaj. Diferenta intre acestea consta numai in forma lor, fiecare utilizator apreciind un model sau altul in functie de comoditatea utilizarii.
Ventuza anticelulitica clasica are o dimensiune medie, in forma de borcan, ce poate fi utilizata si pe picioare si pe abdomen dar si pe brate.
In magazinul nostru avem setul de ventuze anticelulitice care cuprinde 4 ventuze de dimensiuni diferite:
- Ventuza mare, ideala pentru persoanele mai corpolente. Pe langa masajul anticelulitic, cu aceasta ventuza se pot face si masaje de relaxare pe spate sau abdomen datorita diametrului exterior de 7 cm si a celui interior de 5.5 cm
- Ventuza medie. Aceasta este cea mai utilizata ventuza dintre toate. Are diametrul exterior de 5.5 cm, cel interior de 3.5 cm , dimensiunile si forma facand-o utilizabila lejer cam pe orice zona corporala. Datorita dimensiunilor mai mici, vacuumul nu este la fel de puternic ca la modelul mai mare, masajul de relaxare, cu aceasta ventuza, nefiind la fel de eficient.
- Ventuza faciala. Desi nu este o ventuza anticelulitica propriuzisa, aceasta ventuza este ideala pentru eliminarea umflaturilor fetei, stimularea colagenului sau pentru curatarea si micsorarea porilor.
- Ventuza de ochi. La fel ca si ventuza faciala, este un model utilizat pentru intretinerea tenului si in special a zonelor din jurul ochilor. Dimensiunea acesteia este de 1.5 cm la exterior si de 0.7 cm la interior.
Dupa cum vedem nu merita sa vorbim de o ventuza celulitica fara a lua in considerare si modelele specializate pentru restul corpului. Celulita nu este o afectiune propriu-zisa ci tine mai mult de aspectul exterior, caz in care toate zonele corpului conteaza.
Cum se aplica o ventuza anticelulitica?
Ventuza anticelulitica realizata din silicon are avantajul ca se poate aplica simplu, fara sa fie nevoie de alte accesorii. Daca in cazul ventuzelor din sticla era nevoie de o faclie care sa infierbante interiorul ventuzei pentru ca dupa aplicare sa formeze vacuumul, ventuza anticelulitica din silicon trebuie doar stransa intre degete, pusa pe piele si eliberata.
Elasticitatea siliconului si tendinta acestuia de a reveni la forma initiala va duce la formarea vacuumului si prin urmare a absorbtiei pielii si muschilor superficiali in interiorul dispozitivului.
NU folositi ventuza anticelulitica fara sa ungeti, in prealabil, pielea cu un ulei de masaj. O piele uscata poate sa impiedice efectuarea corespunzatoare a masajului. In plus frecarea pielii uscate cu ventuza poate duce la iritarea pielii.
Cum se executa masajul anticelulitic?
Dupa ca ati aplicat, pe pielea unsa cu ulei, ventuza anticelulitica, incepeti sa o plimbati usor, executand miscari circulare sau liniare. Dupa aproximativ 4-5 minute de masaj, incepeti sa ciupiti pielea cu ventuza.
Mai exact ridicati ventuza anticelulitica pana se devideaza, dupa care reaplicati-o pe piele. Repetati procesul de 10-15 ori.
Nu este indicat sa faceti masajul mai mult de 5-6 minute pe zi deoarece zona se poate inrosi, invineti si poate deveni dureroasa.
Dupa masaj puteti aplica si o crema anticelulitica pentru ca porii sunt deschisi si efectul de eliminare a aspectului de coaja de portocala este mai puternic.
Efecte adverse
Asa cum am precizat mai sus, in cazul unor sesiuni prea lungi de masaj, sau daca aveti pielea mai sensibila, exista posibilitatea ca pielea sa se inroseasca sau sa se invineteasca. Uneori, mai ales la inceput, e posibil sa va doara zona masata.
Toate aceste efecte sunt unele normale si vor trece in cateva zile.
Nu uitati: Cu doar 5 minute de masaj pe zi, puteti scapa de aspectul nedorit al celulitei. Cumpara de la noi setul de ventuze anticelulitice si scapa de celulita, singura, din confortul casei tale.